Gode grunner til å investere i en webdesigner

- 10 GODE GRUNNER TIL AT DET ER SMART –

VURDERER DU Å BYGGE NETTSIDEN DIN SELV?

Det er flere grunner til at du bør velge en profesjonell person til å lage nettsiden din, og det kommer jeg tilbake til om litt.

Men, når det er sagt så er det ingenting i veien for at du kan gjøre det selv. Dersom du har litt peiling på design, har gode datakunnskaper, har lett for å sette deg inn i ny programvare og har god tid til å lese deg opp på de forskjellige alternativene som finnes der ute, så er det bare å kjøre på. Det finnes et hav av muligheter og valg når du skal sette opp en nettside.

Dersom du har få eller ingen kunnskaper fra før så er dette et langt lerret å bleke, og du bør tenke deg om to ganger før du går i gang. Og det vil ta tid..

 

derfor bør du bruke en webdesigner

HVORFOR ER DET LURT Å BRUKE PENGER PÅ EN WEBDESIGNER?

Under vil jeg ta for meg noen gode grunner til at du bør tenke på å investere i en profesjonell webdesigner. Ja, det vil koste litt, men, det vil koste deg mye mer i form av tid og stress dersom du etter mangfoldige timer sitter igjen med en “hjemmesnekret” nettside som du ikke er fornøyd med.

Å investere i nettsiden din, som er firmaet ditt sitt ansikt utad, er det smarteste du kan gjøre. Nettsiden din er ofte kundens første møte med deg og din bedrift, og da vil du helst fremstå som den proffe grûnderen du faktisk er. Du ønsker å vise frem “hjemmet” til bedriften din med stolthet.

Her kommer 10 gode grunner til å investere i en webdesigner:

1. PROFESJONELT OG MODERNE UTTRYKK

Nettsiden din vil få fremstå som proff utad. En webdesigner følger trendene i markedet og holde seg oppdatert på det som skje i bransjen.

2. FUNKSJONELL

Du vil få råd og veiledning til hvordan nettsiden bør bygges opp, for å fremheve innholdet på en best mulig måte, som passer dine behov. Du får hjelp til å kommunisere ut det som du ønsker skal gjenspeile din bedrift, på en god måte.

3.UNIK

Du får et unikt, tilpasset design, og et stilsett som tilpasses din merkevare.

4. OPTIMALISERTE OG TILRETTELAGTE BILDER

En webdesigner vil optimalisere alle bildene på nettsiden, slik at den ikke blir treg og tar lang tid å laste.

5. RESPONSIV OG MOBILVENNLIG

Du vil få en responsiv nettside, noe som betyr at den vil tilpasse seg alle typer skjermer, ipader og mobiltelefoner.

6. DU SLIPPER Å TENKE PÅ DET

Du slipper å bruke tiden din på dette selv, slik at du kan konsentrere deg om det du er best på.

7. SEO

Nettsiden din vil bli tilrettelagt med god struktur mht søkeoptimalisering. Perfekt søkeoptimalisering kan ta lang tid. Det avhenger litt av hvilken bransje du er i, og om det er mange som sloss om plassen i Google. Essensen i SEO er å legge inn tekst med relevante ord som folk søker på. Det finnes plugins som hjelper deg med dette, som en webdesigner vil installere på siden din og gi veiledning i hvordan du skal bruke.

8. SIKKERHET

Du kan være trygg på at sikkerheten blir ivaretatt. Det er superviktig at det installeres sikkerhetsplugins og at det legges tilrette for jevnlig backup. Du vil ønske å være i forkant for å unngå inntrengere på nettsiden din.

9. SUPPORT OG VEDLIKEHOLD

De fleste webdesignere tilbyr support og vedlikehold etter at nettsiden er ferdig. Å vedlikeholde en nettside er en jobb som må gjøres uansett, av deg eller andre. Plugins og tema må jevnlig oppdateres og det må tas regelmessig backup av nettsiden.

10. BRUK AV NETTSIDEN DIN

Når nettsiden din er ferdig vil du få opplæring i hvordan du skal ta den i bruk. Du kan velge om du ønsker fulle rettigheter, slik at du kan gjøre det meste av endringer selv. Eller du kan få begrensede rettigheter, hvis du f.eks. kun ønsker tilgang til å skrive blogginnlegg.

IKKE VELG HVEM SOM HELST

Nå er det ikke sånn at alle som driver med webdesign nødvendigvis utfører disse 10 punktene når de bygger nettsider. Men, det bør de! Så bruk gjerne denne liste som en pekepinn på hva du skal forvente av den som skal lage din nettside. Og for å sjekke om kommunikasjonen og kjemien funker, er det viktig med et telefonmøte i forkant, eller enda bedre et personlig møte eller Skype.

Dette bør du gjøre før du bestemmer deg for en potensiell webdesigner:

Se portfolioen. Samsvarer den med dine forventninger til hvordan nettsiden din skal se ut?
Sjekk referanser fra tidligere kunder
Få en fast pris
Få avklart på forhånd hva som er inkludert i prisen, og om du må beregne ekstrautgifter?
Forsikre deg om at du får en kontrakt og at alle detaljer er tatt med
Få klarhet i hvordan selve arbeidsprosessen skal foregå. Denne bør være ryddig og med tidsfrister for begge parter
Spørre om du får opplæring i hvordan du kan redigere siden selv
Dato for ferdigstillelse

Få tips til hvordan du planlegger nettsiden din, og last ned min nettsideplanleggingsguide Planlegg nettsiden din.

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kanskje du også vil like disse

INNLEGGENE

Velg fonter til nettsiden

Velg fonter til nettsiden

Når du skal velge fonter, eller skrifttyper på godt norsk, til nettsiden din kan det være greit å ha litt forkunnskaper om de forskjellige fontfamiliene og hva som kjennetegner dem. Hvis ikke kan du fort få et rotete inntrykk og fonter som ikke passer sammen. Dette...

les mer
Velg fonter til nettsiden

Velg fonter til nettsiden

Når du skal velge fonter, eller skrifttyper på godt norsk, til nettsiden din kan det være greit å ha litt forkunnskaper om de forskjellige fontfamiliene og hva som kjennetegner dem. Hvis ikke kan du fort få et rotete inntrykk og fonter som ikke passer sammen. Dette...

les mer

Bli synlig på nett