Google analytics

- VISER DEG TRAFIKKEN PÅ NETTSIDEN –

 

HVA ER GOOGLE ANALYTICS?

Når du har en blogg på nettsiden din er målet å få mest mulig trafikk. Google Analytics er en gratistjeneste som hjelper deg med å gi en detaljert statistikk over all trafikk på nettsiden din. Det finnes en premium versjon, men du kommer langt med gratis versjonen. Under skal vi se nærmere på hvilke opplysninger du kan se i Google Analytics.

 

Google analytics

Hvem besøker nettsiden din?

Denne delen av analysen viser hvor dine besøkende er lokalisert, hvilke nettlesere de bruker, samt språk. Annen viktig info er ting som skjermoppløsning, og java script. Og hvorfor er det viktig å vite liksom? Jo, dette er data du kan bruke dersom du ønsker å tilpasse designet til ditt publikum. Dersom største parten av de som besøker nettsiden din ikke har java script f.eks. så kan du la være å bruke dette i innholdet ditt.

Når besøker folk siden din?

Ved å se når på døgnet det er flest folk som besøker siden din, kan du passe på å publisere nye innlegg i den tidsperioden. Da kan du legge inn klokkeslett for når innlegget skal gå ut. Ganske genialt!

Hva gjør folk på nettsiden din?

Du kan spore hvor på siden din folk beveger seg, hvor lenge de blir der og hvor stor prosent som forsvinner etter første besøk. Disse opplysningene kan du bruke til å øke sidevisninger, ved for eksempel å legge inn linker til andre sider på nettsiden, vise relaterte innlegg, vise de mest populære innleggene i sidemenyen osv.

Hvor finner folk nettsiden din?

Dette er ganske interessant, for du kan se hvordan folk finner veien til nettsiden din. Det kan være fra en direkte link, linker fra andre, fra en søkemotor osv. Dersom mye av trafikken din kommer fra facebook f.eks, er det smart å publisere blogginnlegg og nyheter på facebooksiden din som linker tilbake til nettsiden.

KOM I GANG MED GOOGLE ANALYTICS

Så hvordan skal du ta i bruk Google Analytics? Jo, det skal vi se nærmere på her:

STEG 1 - LAGE EN GOOGLE KONTO

Kanskje du allerede har en? Dersom du har Gmail, Google Drive, Google+ eller en YouTube konto så har du det allerede. Hvis ikke så lager du en konto her.

STEG 2 - SETTE OPP GOOGLE ANALYTICS

Logg på Google Analytics med din Google konto her. Du kommer nå til en ny side og kikker på Sign Up og fyller ut nødvendig informasjon. Jeg anbefaler å hoppe over til Google sin egen side å få hjelp Kom i gang med Google Analytics. Til slutt klikker du på “Get tracking ID, du må også må godta brukervilkårene.

STEG 3 - INTEGRERE GA MED NETTSIDEN DIN

I Divi legger du inn koden her: Gå inn på Divi temaalternativer, velg fanen Integrasjon og lim hele koden inn i Legg til kode. Se bilde under.

 

google analytics

 

Det finnes flere måter å integrere Google Analytics til nettsiden din på, men den enkleste måten er å bruke en plugin. Sånn går du frem:

Gå inn i wordpress kontrollpanelet, klikk på utvidelser og “legg til ny”. Søk opp Google Analytics. Da vil du få mange valg, og jeg bruker den som heter Google Analytics for WordPress by MonsterInsights. Installer og aktiver denne.

Når plugin’en er installert så finner du den igjen i kontrollpanelet i WordPress med navnet Insights. Klikk på den og velg kontrollpanel og du vil se en melding om å autorisere den. Klikk på linken og følg instruksene. Når du er ferdig kan du gå inn i kontrollpanelet og se statistikken på nettsiden din. Og det er gøy!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kanskje du også vil like disse

INNLEGGENE

Velg fonter til nettsiden

Velg fonter til nettsiden

Når du skal velge fonter, eller skrifttyper på godt norsk, til nettsiden din kan det være greit å ha litt forkunnskaper om de forskjellige fontfamiliene og hva som kjennetegner dem. Hvis ikke kan du fort få et rotete inntrykk og fonter som ikke passer sammen. Dette...

les mer
Velg fonter til nettsiden

Velg fonter til nettsiden

Når du skal velge fonter, eller skrifttyper på godt norsk, til nettsiden din kan det være greit å ha litt forkunnskaper om de forskjellige fontfamiliene og hva som kjennetegner dem. Hvis ikke kan du fort få et rotete inntrykk og fonter som ikke passer sammen. Dette...

les mer

Bli synlig på nett