Jeg bygger nettsiden din på 7 dager

Hvordan er det mulig å få ferdig en nettside fra A til Å på bare 1 uke? Hadde du spurt meg om dette når jeg startet opp som webdesigner så hadde jeg fnyst at det. For det er masse arbeid som ligger bak nettsiden som du raskt klikker deg gjennom. Det skjer så mye nytt på den fronten at det er umulig å være oppdatert på alt til en hver tid. Ved utarbeidelse av hver nye nettside så er det garantert noe jeg må lese meg opp på. Google er min venn, men veldig tidskrevende å lete etter svar og gode løsninger.

To skritt frem og ett tilbake

Jeg har snublet meg fremover, brukt hundrevis av timer på å lese meg opp på nytt stoff, prøvet og feilet, lagt våken om natten og lært utrolig mye på veien! Jeg har til tider tatt på meg for mange prosjekt om gangen, og gjort for mye “gratisarbeid” som har drøyet ut. Jeg har vært nær ved å droppe hele grunder tilværelsen, og heller komme hjem fra min 100% jobb og sette meg i sofaen og slappe av. Strikke, lese, se på tv og andre ting som jeg liker å gjøre på fritiden. Men, hva er det som driver meg videre? Jo, ønske om å skape og være kreativ og drive med det jeg elsker! Når jeg jobber med webdesign så stopper tiden og jeg er i flyt, før jeg vet ordet av det så har 5 timer fløyet av sted. For sånn er det når vi holder på med noe vi brenner for.

Så hva skal til?

Jeg kom til et punkt hvor jeg måtte bestemme meg for om jeg skulle fortsette å drive med dette. Og hvis svaret ble ja, måtte det noen nye grep til. Midt i denne tankeprosessen leser jeg et innlegg av Melissa Love, en webdesigner som har endret hele business’en sin ved å gå over til rapid building, som hun kaller det. På norsk betyr dette hurtig bygging. Og vips, der hadde jeg løsningen for meg! Melissa jobber med dette på heltid og har et litt annet opplegg enn meg, jeg har tatt denne ideen og tilrettelagt for min business. And I’m loving it!

Hvordan gjøre det mulig?

Først av alt la jeg en plan for hvor mye jeg vil jobbe med dette. Jeg har tross alt en 100% jobb på dagtid og det er viktig for meg å ha tid til fritidssysler også. Et av problemene mine har vært å bli “ferdig” med kunden og sette sluttstrek. Det vil alltid være noe som kan forandres og pirkes på, og dette kan vedvare lenge dersom vi ikke setter en sluttdato. Og ikke minst prise jobben på et nivå som, for meg, verdsetter det arbeidet jeg gjør. Her er hovedtiltakene jeg har tatt for å implementere hurtigbygging i min business:

  • Bestemme ett visst antall nettsider jeg skal bygge pr år.
  • Jobbe eksklusivt med kunden den uken som bookes inn.
  • Lage en plan for kunden, som må ha alt materiale ferdig før oppsatt uke.
  • Bruke et fast, meget fleksibelt theme (mal), som jeg er blitt en kløpper på.
  • Være aktivt med i nettverksgrupper på facebook som har spesialisert seg på dette theme’et.
  • Ta betalt ihht det arbeidet som gjøres.
  • Fått en samarbeidspartner som hjelper meg “technical shit” som jeg ikke finner ut av.

Dette har forandret alt! Nå følger jeg en plan og klarer å koble av innimellom prosjektene. Når en prosjekt-uke er ferdig så er jobben ferdig. Kunden har fått jobben gjort på kort tid og jeg kan koble av før neste økt. Du kan lese mer om planlegging og hvordan jeg jobber her Ferdig nettside på 7 dager og her Planlegging av nettsiden.

Jeg kom til et punkt hvor jeg måtte bestemme meg for om jeg skulle fortsette å drive med dette. Og hvis svaret ble ja, måtte det noen nye grep til.

Det finnes en tid for jobb
Det finnes en tid for ro