Jeg blir i dårlig humør av rot, og sånn har det vært så lenge jeg kan huske. Det viktigste er at jeg ikke ser rotet. Må innrømme at det ikke har vært så nøye med det som er inni skaper og skuffer. Eller jo, til en viss grad, for blir det for rotete og uoversiktlig der og, så får jeg helt noier. Jeg blir rett og slett sur av rot!

Hvor kommer alt rotet fra?

Hva er roten til alt rot, og hvor kommer alt rotet fra? Tingene våre, alt vi drar i hus, samt blader, aviser, reklame, nøkler, paraplyer og alt annet pø som jeg kaller det. Når jeg kommer hjem fra jobb må jeg alltid ta en rydde runde rundt i huset før jeg kan slappe av. I hvert fall det jeg kan se fra sofaen. Plukke opp noen sokker, rydde vekk blader, samle sammen hundeleker, kaste reklame og sånne små ting. Dette er jo peanøtter nå i forhold til tiden med 3 guttebarn i hus. Sånn sett er jo det blitt himmelsk. Men, så var det dette med skuffer og skap, altså det som er bortgjemt, men som ligger å gnager under overflaten.

Inspirasjon

Så en morgen så jeg en reportasje på God morgen Norge og ble superinspirert! Det handlet om Ingunn Birkeland som har skrevet boken «Magisk opprydding» inspirert av japansk ryddekunst. Du kan se innlegget her: http://www.tv2.no/v/1016898

Dette ville jeg prøve! Sånn typisk meg ville være å gå i gang umiddelbart og ta for meg alle rom på en gang. Men, jeg fant ut at det var å ta meg vann over hodet, og bestemte meg for å ta ett og ett rom. Sånn i ro og mak når jeg hadde tid og overskudd. Og det fungerte strålende og jeg ble så pass inspirert når jeg så resultatet at jeg gikk raskt i gang på rom etter rom.

Bretting og sortering

Metoden går ut på å brette klær på en spesiell måte for å bedre plass, og ikke minst for å se hva du har. I stedet for å legge alt oppå hverandre så legges det ved siden av hverandre. Dermed ser du bedre hva du har. Når det gjelder andre ting og tang sorteres dette i gjennomsiktige bokser, slik at du ser hva boksene inneholder. Kjempesmart!

Resultatet

Under kan du se hva jeg gjorde. Det gikk overraskende raskt når jeg begynte og det var gøy å se hvor mye bedre plass det blir i skuffer å skap.

Jeg begynte i de skuffene jeg bruker til dagen. Jeg kjøpte innlegg til skuffene på ikea, for å holde alt fint på plass. Ble veldig overrasket over hvor mye bedre plass jeg fikk i skuffen!

Kommode

Så tok jeg for meg badet. Et tips, det har jeg tatt etter min mor, er å rulle store badehåndklær i stedet for å brette dem. Da blir det plass til flere!

bad

Neste som stod for tur var “lillerommet”. Har egentlig god orden der, men på denne hyllen lå alle disse tingene bare slengt liksom. Og det irriterte meg hver deg. Vipps så var det irritasjonsmomentet borte!

Lille rommet

Så var det vaskerommet da! Et rom som er veldig lite, men som skal romme ganske mye, siden vi ikke har så god plass ellers. Ble ganske fornøyd med den forvandlingen. Se før og etter bilde under.

Vaskerom

Så da er alt i skjønneste orden i skuffer og skap og det kjennes deilig. Og det er ikke noe problem å holde det sånn, så lenge tingene blir lagt på plass der de hører hjemme etter bruk.

Like før jul hadde jeg også et skippertak når det gjaldt webdesign businessen min, så opprydding er bra både hjemme og på jobb. Det kan du lese mer om her https://www.carol.no/hurtigbygging-mitt-nye-businesskonsept.

Håper dette kan være til inspirasjon for deg også, til å ta en aldri så liten vårrengjøring.