Slik lager du logoen din selv

-DET ER ENKLERE ENN DU TROR –

CAROL.NO HAR FÅTT NY LOGO

Jeg har lenge tenkt på å lage ny logo til min lille bedrift, og i påsken fikk jeg endelig tid. Jeg vurderte å bruke en illustrasjon i tillegg til firmanavnet, men jeg liker det enkelt, så jeg droppet det. Det sies at logoen ikke skal beskrive, men identifisere. Den skal fortelle hvem merkevaren er og ikke hva den gjør.

Jeg tenker at vi må skille mellom de store selskapene, og oss små-grûndere som putler med vårt. Det viktigste for meg er å ha en logo som passer på nettsiden, som jeg kan bruke i e-posten min, på nyhetsbrev og andre ting som jeg publiserer. Hovedsakelig på nettet.

I tillegg til logoen har jeg laget et monogram, som er et kjennemerke, satt sammen av bokstavene i logoen. Denne har jeg blant annet brukt som favikon på nettsiden min. Favikon er det lille merket du ser i adressefeltet (url) når du er inne på en nettside.

 

På bilde under ser du min logo i bruk på nettsiden oppe til venstre. Og nederst har jeg lagt inn monogrammet.

 

Lag din egen logo

FONTER

Når jeg planla logoen min, var det aller viktigst for meg å finne en font som jeg likte. En font som skilte seg ut, uten å være for komplisert. Jeg rett og slett elsker fonter! Det høres sikkert rart ut, men jeg har begynt å jakte på fonter. Jeg rett og slett samler på dem.

Det finnes et hav av gratis fonter på nettet, men ofte kjøper jeg fonter også. Fonten i den nye logoen min har jeg kjøpt og den kostet kr. 299,-.

Dersom du ser en font på nettet som du liker kan du faktisk finne ut hva den heter ved å bruke et verktøy som heter WhatFont. Dette er en utvidelse i Chrome som jeg bruker flittig. Dersom fonten er i et bilde kan du gå på nettsiden WhatFontis og laste opp bildet og finne navnet på fonten. Hvor kult er ikke det?

 

DU KAN ENKELT LAGE DIN EGEN LOGO SELV

Jeg har laget min logo i photoshop, men du trenger ikke et avansert verktøy eller designer kunnskaper for å lage en enkel logo. Det er mange nettsteder som gir deg muligheten til “gjør det selv” løsninger.

Her får du en oversikt over nettsider du kan sjekke ut, hvor du kan lage logoen din selv:

DESIGNMANIC

https://www.designmantic.com

Legg inn firmanavnet ditt, velg bransje, og generer en redigerbar logo.

LOGOMAKR

https://logomakr.com

Lag en enkel logo med flat icons.

LOGOSHI

https://www.Logoshi.com

Lag en rotete skisse og få en ren og moderne logo.

LOGO TYPE MAKER

https://logotypemaker.com/

Tilfeldig genererte logoer for bedriften din.

GRAPHIC SPRINGS

http://www.graphicsprings.com

Velg en logo mal, rediger de og last ned logoen din.

LOGASTOR

https://logastor.com

Lag en skikkelig logo uten noen designer ferdigheter.

LOGO GARDEN

https://www.logogarden.com

Velg bransje du jobber i og velg en av de genererte logoene.

LOGOMAKER

https://www.logomaker.com

Generer 100 vis av potensielle logoer og rediger dem.

CANVA

https://www.canva.com

Canva er et veldig greit sted å designe alt mulig. Jeg bruker det ofte fordi det er så enkelt å bruke og har så mange muligheter. Her finner du maler til alt du kan tenke deg, også logomaler. Finn en mal du liker og bruk den som utgangspunkt. Husk at flere bruker disse malene så tilpass den til din bedrift og gjør den unik.

FÅ NOEN ANDRE TIL Å GJØRE DET FOR DEG

Kanskje du overhodet ikke har noen interesse for design og ikke har det minste lyst til å lage logoen din selv. Å få en designerfirma til å gjøre det for deg kan fort bli dyrt. Et tips er å bruke et sted på nettet som heter FIVERR. Der finner du mange forskjellige designere som tar all slags jobber for en billig penge. Bruk litt tid på å lete etter den rette designeren for deg. Finn en som har en stil som du liker og ta kontakt.

0 kommentarer

Kanskje du også vil like disse

INNLEGGENE

Velg fonter til nettsiden

Velg fonter til nettsiden

Når du skal velge fonter, eller skrifttyper på godt norsk, til nettsiden din kan det være greit å ha litt forkunnskaper om de forskjellige fontfamiliene og hva som kjennetegner dem. Hvis ikke kan du fort få et rotete inntrykk og fonter som ikke passer sammen. Dette...

les mer
Velg fonter til nettsiden

Velg fonter til nettsiden

Når du skal velge fonter, eller skrifttyper på godt norsk, til nettsiden din kan det være greit å ha litt forkunnskaper om de forskjellige fontfamiliene og hva som kjennetegner dem. Hvis ikke kan du fort få et rotete inntrykk og fonter som ikke passer sammen. Dette...

les mer

Bli synlig på nett