Smart bruk av instagram

- BRUKER DU INSTAGRAM? –

 

Jeg har brukt instagram lenge, men har hatt mest fokus på min private profil. Nå har jeg giret opp og bestemt meg for å gi jernet på bedriftskontoen min og prøve å få flere følgere. Jeg har gjort noen smarte trekk, som jeg skal dele med deg. Mitt første tips får du her.

TIPS 1 - LEGG TIL FLERE PROFILER

Visste du at du enkelt kan legge til flere profiler i Instagram-appen din, slik at du kan hoppe mellom profilene dine? Hvis du bruker instagram til å markedsføre bedriften din, så er du sikkert lei av å logge ut og inn og veksle mellom din private konto og bedriftskontoen. Det er superenkelt, og tar bare et par minutter. Det er viktig å ikke gjøre feiltrinn underveis. Følg guiden nøye:

  • 1. Gå inn på profilen din, og klikk på de tre prikkene opp i høyre hjørne
  • 2. Scroll ned og klikk på “legg til konto”.
  • 3. Dersom du skal opprette en helt ny bruker, klikker du på “registrer deg” nederst i skjermbildet. (Dersom du allerede har en annen bruker, legger du inn brukernavn og passord i de to feltene du får opp midt i skjermbildet)
  • 4. I det neste skjermbildet du får opp, klikker du “registrer deg med telefonnummer eller e-postadresse“. Legg deretter inn info (OBS! Du kan ikke bruke samme e-postadresse som du har brukt for evt. andre Instagram-kontoer du har opprettet. Deretter er det bare å følge veiledningen som dukker opp på skjermen.

TIPS 2 - STIL OG UTSEENDE

I begynnelsen når jeg postet på bedriftskontoen min, så tenkte jeg ikke noe særlig over stilen på det jeg la ut, ei heller størrelsen på bildet. Nå har jeg lært at det kan være en god ide å ha en viss lik stil, slik at feeden min ser mer ryddig ut, og ikke minst at den har en gjenkjennende faktor. Jeg prøver derfor nå å bruke mine brand farger på det meste jeg legger ut.

Måten jeg gjør det på er å lage bildet jeg skal legge ut i Canva, for det er superenkelt og jeg ønsker ikke å bruke for mye tid på dette. Der finner du flotte maler for instagram (og alle mulige andre maler), som du kan trikse og mikse med å gjøre til ditt eget. Bildestørrelsen på instagram er 1080 x 1080, og denne størrelsen kommer opp automatisk dersom du velger en av instagram malene.

I bildet under ser du et eksempel på et av mine instagram bilder som jeg har postet. Der har jeg funnet en mal jeg ønsker å bruke i Canva, lastet opp mitt eget bilde og endret farger og redigert malen slik jeg ville ha den.

 

instagram mal


TIPS 3 - PLANLEGG INNLEGGENE

Det kan fort bli en stressfaktor å skulle poste noe hver dag. Men, å poste regelmessig må du nesten gjøre, dersom du ønsker å få følgere og skape engasjement. Da er den gode nyheten at du kan lage en konto på Planoly, hvor du kan planlegge poster, og når disse automatisk skal legges ut. Du setter deg ned en dag du har tid, legger postene inn i kalenderen, og tenker ikke mer på det.

Planoly har forskjellige pris alternativ, billigste planen (som jeg har) koster 70 kr. mnd og er virkelig verdt pengene! Jeg planlegger minimum et innlegg for dagen. Før la jeg ikke ut så ofte, men etter at jeg tok i bruk Planoly så er det mye lettere å få til. Har du en plan for instagramkontoen din? Hvis ikke kan Planoly hjelpe deg med jobben.

Kanskje dette kan inspirere deg til å ta en nærmere kikk på feeden din. Trenger den en opprydning?

TIPS 4 - LEGGE INN LINKER

Å bruke linker til eksterne nettsider på instagram er ikke mulig, hvis du ikke har 10 000 følgere da! På profilen din er det bare anledning til å legge ut en link. Ganske kjipt i grunnen, men fortvil ikke, det finnes et verktøy som heter Linktr.ee som hjelper deg med dette. Ved hjelp av det kan du linke til flere ulike nettsteder.

Tjenesten er gratis. Du registrerer deg og får en skreddersydd link som havner på forsiden av din instagramprofil. Linken fører til en ekstern side med knapper/linker som du selv legger inn. Du kan f.eks. linke til nettsiden din, siste blogginnlegg, nyhetsbrev, kampanjer, nettbutikk.

Sjekk gjerne min link på Linktr.ee for å se hvordan det funker: https://buff.ly/2Hth9Nh

Er ikke det genialt?

TIPS 5 - LEGG INSTAGRAM UT PÅ NETTSIDEN DIN

Sist men absolutt ikke minst, legg instagram inn på nettsiden din. Det finnes flere alternativer å gjøre dette på. Før brukte jeg en plugin, (Instagram feed), men jo færre plugins på nettsiden, jo bedre, så nå har jeg gått over til instawidget. Du legger inn de innstillingene du vil ha, genererer kode og limer denne inn på nettsiden din. Superenkelt, gratis og du trenger ikke en gang å opprette en konto.

Et annet alternativ hvor du heller ikke trenger plugin er snapwidget Her kan du også legge ut facebookfeeden din og twitter. Denne er også veldig enkel å bruke. Her må du opprette konto. gratis, og noen kroner visst du ønsker pro versjonen.

Vil du følge meg så finner du meg her @carolwebdesign

 

 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kanskje du også vil like disse

INNLEGGENE

Velg fonter til nettsiden

Velg fonter til nettsiden

Når du skal velge fonter, eller skrifttyper på godt norsk, til nettsiden din kan det være greit å ha litt forkunnskaper om de forskjellige fontfamiliene og hva som kjennetegner dem. Hvis ikke kan du fort få et rotete inntrykk og fonter som ikke passer sammen. Dette...

les mer
Velg fonter til nettsiden

Velg fonter til nettsiden

Når du skal velge fonter, eller skrifttyper på godt norsk, til nettsiden din kan det være greit å ha litt forkunnskaper om de forskjellige fontfamiliene og hva som kjennetegner dem. Hvis ikke kan du fort få et rotete inntrykk og fonter som ikke passer sammen. Dette...

les mer

Bli synlig på nett