Bruker du bloggen din på en effektiv måte?

Å ha en blogg integrert på nettsiden din er super smart. Du kan blogge om tjenestene dine, produktene dine, gi tips og råd og ellers alt som du ønsker å formidle til nåværende og fremtidige kunder. Hører jeg et sukk nå? Er bloggen blitt din dårlige samvittighet, som ligger der i bakhodet å verker? Du har ikke blogget på ukesvis eller månedsvis og aner heller ikke når du skal få tid. I know! Dersom du gjør noen lure grep så kommer du deg på banen igjen.

1. Lag en liste

Ha alltid med deg en notisbok eller bruk notater på telefonen din, og skriv ned hver minste ide du kommer på. Har du opplevd å tenke “det kan jeg blogge om” og når du kommer hjem så er det helt ute av hodet? Veldig irriterende ja. Men, fra nå av så skriv det ned! Kanskje du senere kommer på at nei, dette var ikke noe å skrive om, men det skal du ikke ta stilling til der og da. Få det ned på blokken.

2. Sorter

Finn frem listen din (som minst har 20 blogg ideer nå, ikke sant?) og gjør en brainstorming. Plukk ut de punktene du vil skrive om og lag en ny liste på disse.

3. Hyppighet

Velg hvor ofte du vil poste et innlegg. Hvilke dag(er) du vil poste. Og hvilke tid på døgnet. Du kan nemlig sette opp nøyaktig når du vil at blogginnlegget ditt skal publiserers. Og det er jo bare helt strålende!

4. Sett av tid til blogging

Lag en plan på når du skal prioritere å blogge og gjør det! Sett av en dag du vet at du får sitte i fred, og skriv flere innlegg på en gang. La oss si at du skriver 4 blogginnlegg, og du har bestemt deg for å blogge 1 gang pr uke, ja, da har du blogget ferdig for en hel måned. Genialt, ikke sant?

5. Optimaliser bloggen din med Call to action

Eller på godt norsk, oppfordring til handling!

Sørg for at det er mulig for andre å dele blogginnleggene dine, ved å legge inn sosiale media delings knapper under innleggene. Dette finnes innebygget i WordPress eller det kan installeres egen plugins for mer fancy’e knapper.

En annen handling kan være å få dem til å skrive seg på e-postlisten din. Sett inn en opt-in boks under innleggene, hvor du gir bort noe av verdi (tips, råd, video el). Slik som jeg gjør under dette innlegget.

Et kommentarfelt under innleggene som skaper engasjement kan også være lurt, hvor du oppfordrer folk til å legge igjen en liten beskjed og komme med sine meninger.

6. Gamle blogginnlegg

Puss støv av gamle innlegg som fremdeles er aktuell, og del dem på facebooksiden din på nytt. Gamle innlegg er gjerne havnet langt bak i arkivet og blir glemt og ikke sett av nye lesere. Få dem frem i lyset igjen!

Se også hvordan du bruker Nettsiden din og Nyhetsbrevet ditt på en mest mulig effektiv måte! Få sjekkliste på disse også!

 

Her kan du se en video jeg har laget på hvordan lage et blogginnlegg i WordPress.