VELKOMMEN PAKKE

Slik gjør vi det

IVRIG ETTER Å KOMME I GANG?

Det er i hvert fall jeg!

Aller først, tusen takk for at du har valgt meg som din webdesigner! Jeg gleder meg til å starte samarbeidet med deg. Det er alltid like spennende å begynne på et nytt prosjekt, og jeg vil gjøre mitt aller beste for at du skal blir fornøyd med det endelige resultatet.

I velkommen pakken finner du all infoen du trenger for at prosjektet med din nye nettside skal gå så knirkefritt som mulig. Ta deg tid til å lese gjennom dette, samt de andre linker som jeg har lagt ved. Er det noe du lurer på så er jeg bare en telefon eller mail unna.

01.

SLIK GJØR VI DET

Beskrivelse av selve arbeids-prosessen, steg for steg.

STEG FOR STEG

1.

Du leser gjennom Velkommen Pakken, og gir meg beskjed dersom du ønsker en konsultasjon samtale. Så går vi gjennom spørsmål du måtte ha og ellers nærmere klargjøring av detaljer.

2.

Jeg sender deg kontrakt som signeres elektronisk, samt første faktura på mail.

3.

Jeg inviterer deg til Trello, som er et online prosjektstyrings verktøy, hvor hele prosjektet samles på en plass. Her laster du opp informasjon, filer og bilder. Her vil det og ligge en “to do” liste, som kan krysses av etter at hver oppgave er ferdig. Du kan også gi meg tilbakemeldinger her, så slipper vi å bekymre oss over mange mailer fram og tilbake.

4.

1 uke før oppstart av prosjektet laster du opp spørreskjemaet til Trello, sammen med alt innhold og bilder som skal være med. Jeg er da fult forberedt til å starte arbeidet, og du kan lene deg tilbake og slappe av og glede deg til resultatet.

5.

Når jeg har gått gjennom alt innholdet ditt, kan vi sette opp en planleggingstime, eller jeg sender deg eventuelle spørsmål på e-post eller i Trello.

6.

På bakgrunn av konsultasjonstimen og informasjonen du har sendt meg, starter jeg arbeidet med nettsiden. I løpet av uken har vi 2 revisjoner, hvor du kan komme med endringer. Så tar vi en siste gjennomgang via TeamViewer, hvor vi deler skjerm, og går gjennom for å sjekke at alle funksjoner for å sjekke at alt fungerer som det skal.

7.

Når alt er tipp topp sender jeg deg den siste fakturaen, lanserer nettsiden og tiden er inne for at du kan dele den med resten av verden.

SISTE AKT

Jeg sender deg en slutt mappe med alt du trenger for å overta nettsiden din. Denne vil inneholde en stilguide (farger, fonter og grafikk) som du kan bruke ved markedsføring, samt andre aktuelle ting.

I løpet av den første måneden etter lansering, vil jeg fortsette med å være tilgjengelig på mail og svare på spørsmål som måtte komme opp mens du holder på å bli fortrolig med din nye nettside.

BETALING

Du betaler 50% av totalsummen før oppstartsdato for prosjektet. Dersom du bestiller i forkant, betaler du 25% som et ikke- refunderbart depositum, for å booke din plass i kalenderen min, og 25% ved oppstartsdato.

Resterende 50% forfaller den dagen nettsiden ferdigstilles.

Du får fakturaer tilsendt på mail.

02.

SJEKKLISTE

En uke før oppstartsdato, må du ha følgende klart og sjekket:

Sendt meg Nettsideplanleggings spørreskjema, ferdig utfylt, inkludert brukerinfo til alle dine kontoer som angår nettsiden.

Sett over innholdet ditt for alle sidene, samt ekstra tekst som på knapper, optin tekst, kontaktskjema og slagord. Det må merkes tydelig hvilket innhold som skal hvor. F. eks. “Om meg” eller “Mine tjenester”
Sett over alle bilder, grafikk osv. som du vil ha på nettsiden og merket dem basert på ønsket plassering.
Lastet alt opp til prosjektet i Trello.
Grunnen til at jeg ber deg laste opp alt innhold 1 uke før oppstartsdato, er for å få en oversikt over hvor mye innhold du skal ha i forhold til layout og design. Da får jeg anledning til å gjøre forberedelser.

PLANLEGGING

Jeg anbefaler deg å lese gjennom dette innlegget jeg har skrevet,
om å planlegge nettsiden, i starten av prosjektet:

Planlegg nettsiden

FARGER

Her kan du lete etter farger og lage fargepaletter:

https://coolors.co/
https://designschool.canva.com/blog/100-color-combinations/

SKRIFTTYPER

Her kan du se hvilke skrifttyper som passer sammen:

http://fontpair.co/

Her finner du skrifttyper i google fonts:

https://www.google.com/fonts
https://www.fontsquirrel.com/
http://www.1001fonts.com/

BILDER

Her finner du tips om linker til gratis bilder:

https://pixabay.com/no/
https://unsplash.com/
http://www.freeimages.com/
http://www.stockvault.net/

Her kan du kjøpe bilder:

http://www.thinkstockphotos.co.uk/
https://stock.adobe.com/no

03.

RESSURSER

Verktøy som kan hjelpe deg i planleggings-prosessen.

TRELLO - PROSJEKTDELINGS MØTEPLASS

https://trello.com/home

Jeg inviterer deg til vårt nettsideprosjekt som heter Trello. Det er her du legger inn alt innhold som skal være med på nettsiden. Her vil du også finne Velkommenpakken, Arbeidsdokument (spørreskjema), Nettsideplanleggings Guide, samt en Huskeliste slik at du kan krysse av etterhvert som du er ferdig med et gjøremål.

Du vil også finne en video om hvordan du skal bruke Trello. Den kan du også se her: Video om Trello

DELE SKJERM MED TEAMVIEWER

Når vi skal gå gjennom nettsiden sammen så benytter vi et program som heter TeamViewer.

  • Når du kommer inn der velger du “Quick Join”.
  • Dette blir lastet ned og du åpner TeamViewer.
  • Klikk på ikonet og en liten boks åpner seg.
  • Så skal du oppgi Din ID og Passordet til meg.
  • Visp så kan jeg se din skjerm og vi er i gang.

Vær oppmerksom på at jeg nå kan se alt på din skjerm, så lukk ned vinduer som du ikke ønsker skal vises.

04.

TEKNISK

Litt info om det tekniske

DOMENE NAVN

Domenenavnet ditt er url til nettsiden din, og den adressen som besøkende må skrive inn i adressefeltet på internett browseren sin. Jeg anbefaler å kjøpe Domenenavnet hos Proisp og det koster ca kr 120-150 pr år. Du kan gå inn på www.proisp.no og søke på et navn du ønsker for å se om det er ledig.

WEBHOTELL

Webhotellet er en server som nettsiden din bor på. Det er mange firma som tilbyr serverplass. Jeg bruker Prosisp.no, de er norsk og har god support derom noe skulle inntreffe med nettsiden din. Ikke minst tilbyr de C-panel, noe som gjør det veldig enkelt å gjøre endringer på webhotellet.

LAGE EN KONTO HOS PROISP

For å kjøpe domenenavn og webhotell må du lage en konto hos Proisp.no. Se denne videoen hvordan du går frem for å gjøre det:

VIDEO KJØP DOMENENAVN OG WEBHOTELL

Du må videresende alle e-postene du får hos Proisp etter bestillingen, slik at jeg kan logge meg inn og sette opp nettsiden din.

E-POST

Dersom du ønsker å opprette en eller flere e-post adresser, gjøres dette på webhotellet. F.eks. post@dittdomene.no, regnskap@dittdomene.no eller dittnavn@dittdomene.no Dersom du trenger hjelp, så kan jeg gjøre dette for deg.

WORDPRESS

WordPress er en veldig kjent og brukervennlig plattform hvor nettsiden din bygges på. Du vil bli godt kjent med WordPress når du skal begynne å bruke nettsiden din. Du logger deg inn på kontrollpanelet, hvor alt foregår fra.

DIVI

Det finnes 1000-vis av forskjellige temaer, som er malen for nettsiden. Vi kan si at malen er rammeverket som nettsiden din blir bygget på. Jeg har prøvd mange forskjellige maler, både de som er gratis og de som koster litt. Det er helt klart en fordel å bruke en mal som en betaler for. Disse er godt utviklet og inneholder de elementene som skal til for å få en fullverdig nettside. Og ikke minst blir de oppdatert med jevne mellomrom. Etter at jeg fant temaet Divi har jeg gått helt over til å bruke dette. Det har utallige muligheter og utviklerne oppdaterer og utvikler Divi hele tiden.

PLUGINS

Plugins er små “program” som har forskjellige funksjoner i seg for å få den effekten vi ønsker på nettside. F.eks. lage et skjema, sette inn facebook, lage slidere, legge til skrifttyper osv. Jeg legger inn de plugins som trengs på nettsiden din, samt det som går på sikkerhet og andre nødvendigheter.

VEDLIKEHOLD

Du MÅ vite at når nettsiden er ferdig så MÅ den oppdateres og vedlikeholdes jevnt og trutt. Dette er høyst nødvendig for å opprettholde sikkerhet og unngå sikkerhetshull, slik at hackere får tilgang.

Jeg tilbyr en Vedlikeholdsavtale til alle mine kunder til kr. 3750 pr år. Da søger jeg for at alt er up-to-date på nettsiden din. Dersom dette er noe du ønsker at jeg skal ta meg, så lager vi en avtale på det og sender deg faktura. Du kan velge å betale hele beløpet på en gang, eller betale en gang pr. halv år.

05.

KOMMUNIKASJON

Når og hvor du treffer meg

TELEFON - 466 20 369

Jeg er tilgjengelig på telefonen mellom kl. 1700-2100 i ukedagene. Dersom jeg er opptatt, tar jeg kontakt så snart som mulig. I helgene har jeg fri.

MAIL - CAROL@CAROL.NO

Mailboksen min er åpen 24/7 : ) Jeg svarer deg så snart jeg kan innen 24 timer.

FACEBOOK

https://www.facebook.com/carol.b.rolland?fref=ts

Chatten på facebook er et effektivt sted å stille kjappe spørsmål på. Så sant jeg er ledig svarer jeg deg kjapt tilbake.

TRELLO - VÅR PROSJEKT-DELINGS MØTEPLASS

Det er her all deling av dokumenter og bilder foregår. Du kan også legge igjen beskjeder her, kommentere dokumenter, bilder osv. Vil gjerne at vi bruker dette mest mulig, slik at vi får samlet mest mulig kommunikasjon på en plass.

 

 

 

06.

VEDLEGG

Vedlegg til Velkommenpakken

NETTSIDEPLANLEGGINGS GUIDE

Jeg har laget en Nettsideplanlegging guide som jeg anbefaler deg å lese før du starter planleggingen av nettsiden din.

LAST NED NETTSIDEPLANLEGGINGS GUIDE

SPØRRESKJEMA

For at jeg skal kunne lage en unik nettside som er tilpasset deg og din bedrift, ber jeg det fylle ut spørreskjemaet under. Dette vil gi meg en god pekepinn på hva du ser for deg, og så kommer jeg med tilleggsspørsmål ved behov.

LAST NED SPØRRESKJEMA